Mainos

Bandidos-jäsenille kiristyssyytteet

Kahdelle Bandidos-moottoripyöräkerhon jäsenelle luettiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa syytteet törkeän kiristyksen yrityksestä.

Syyttäjä Leena Salovartion mukaan lounasfirman palveluksesta eronneelta mieheltä vaadittiin 40 000 markkaa ilman perusteita. Syytteen mukaan firman omistaja palkkasi tai taivutti rahojen perintään moottoripyöräjengin jäsenen.

Firman omistajaa syytetään yllytyksestä törkeän kiristyksen yritykseen. Kaikki kolme vastaajaa kiistävät syytteet. Syyttäjän mukaan teko jäi yritykseksi, koska entinen työntekijä otti yhteyttä poliisiin ja kolme miestä vangittiin. He ovat olleet vangittuina viime syyskuun tapahtumien jälkeisen ajan.

Syytteessä todetaan, että Bandidoksen jäsenet olivat menneet yleisesti väkivaltaiseksi tunnetun kerhon liiveihin pukeutuneena entisen työntekijän kotiin ja vaatineet rahoja. Lisäksi he olivat esiintyneet uhkaavasti ravintolassa, kun olivat tapaamassa entistä työntekijää.

He olivat istuneet hyvin lähellä häntä ja varoittaneet kuljeskelemasta iltaisin yksin, jos rahoja ei kuulu. Toinen miehistä oli tavannut entisen työntekijän vielä kolmannenkin kerran ja ilmoittanut, että työntekijä tulee näkemään ja kuulemaan, mitä tapahtuu, jos hän kieltäytyy maksamasta.

Entinen työntekijä ilmoitti asiasta poliisille Bandidos-miesten kotikäynnin jälkeen. Poliisi seurasi ja kuvasi ravintolan ulkopuolelta toista tapaamista ja kolmannen jälkeen kolme miestä pidätettiin.

Summa kasvoi

Työntekijä kertoi lähteneensä viime vuodenvaihteessa lounasfirmasta erimielisyyksien takia. Ne koskivat palkkaa ja työmäärää. Hän perusti uuden firman. Alkuvuodesta häneltä oli vaadittu 16 000 markkaa asiakaskunnan menettämisen takia.

Omien sanojensa mukaan entinen työntekijä perusti firman uusille asiakkaille eri puolelle Helsinkiä. Hän kieltäytyi maksamasta summaa, koska ei ollut mielestään velassa.

-Syyskuussa summa oli kasvanut 40 000 markkaan, josta pääomaa oli 25 000, korkoja 5000 ja perintäkuluja 10 000 markkaa, mies totesi. Hän vaatii henkisestä kärsimyksestä 15 000 markkaa, koska hän on kärsinyt uniongelmista ja tapahtuneet ovat herättäneet pelkoja. Hän on joutunut turvautumaan useasti lääkäriin apuun.

Asiakkaat kaikkosivat

Lounasfirman pitäjän mukaan työntekijä ei ilmoittanut, milloin aikoo erota ja lähtiessään hän vei asiakaskunnan mukanaan. Tämän takia hän esitti 20 000 markan laskun. Hän kiistää syytteen yllytyksestä törkeän kiristyksen yritykseen.

Hän oli ainoastaan pyytänyt entistä ovimieskaveriaan keskustelemaan entisen työntekijänsä kanssa, jotta saisi tämän neuvottelupöytään. Firman omistajan avustajan mukaan kyseessä oli ystävänpalvelus. Väkivallasta ei puhuttu, eikä lounasfirman pitäjä tiennyt, että ovimies kuului Bandidokseen.

Avustajansa mukaan ovimies oli keskustelussa lounasfirman pitäjän kanssa korostanut, ettei halua syyllistyä mihinkään laittomuuksiin, vaan voi ystävänpalveluksena käväistä entisen työntekijän luona. Ovimies kiistää uhkailleensa tai käyttäytyneensä uhkaavasti.

Entinen työntekijä tunnisti varmuudella oikeudessa ovimiehen, mutta ei toista kotona käynyttä miestä. Sen sijaan ravintolassa olleen hän tunnisti vastaajaksi, jolle on luettu myös vaihtoehtoinen syyte avunannosta törkeän kiristyksen yritykseen. Ravintolatapaamisessa tämä mies ei puhunut sanaakaan.
(MTV3-STT)

Seitsemän uutisten juttu kiristysoikeudenkäynnistä. Toimittajana Jarkko Sipilä. (1:39) Haastateltavana keskusrikospoliisin rikoskomisario Thomas Elfgren.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.