Banaanimuffinit (20 kpl) 22.3.2001

Toimittaja Kaarina Roininen

Banaanimuffinit

150 g margariinia tai voita
2 dl fariinisokeria tai
1 dl sokeria
2 munaa
3 /0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl kanelia
0,5 dl (noin 30 g) rouhittua taloussuklaata
2 banaania tai 2 dl omenasosetta
1 dl vahvaa kahvia

Kuorrutus:


2 rkl vahvaa kahvia
noin 4 dl tomusokeria
ripaus kanelia

Koristeeksi:


koristerakeita tai pähkinärouhetta

1. Soseuta banaanit haarukalla. Keitä vahvaa kahvia (käytä kahvijauhetta 2-3 kertaa tavallista enemmän) ja anna sen jäähtyä.
2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon yhdessä banaanisoseen ja kahvin kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
5. Levitä kaksinkertaiset paperiset muffinivuoat pellille leivinpaperin päälle tai käytä muffinipeltiä, voitele syvennykset. Voit käyttää myös silikonista valmistettuja paistomuottilevyjä joita ei tarvitse voidella.
6. Annostele taikina syvennyksiin, jätä noin 1/3 vuokiin kohoamisvaraa.
7. Paista leivonnaisia 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen muffinisyvennysten koosta. Anna leivonnaisten jäähtyä.
8. Sekoita kylmän kavin joukkoon tomusokeria ja mausta seos ripauksella kanelia.
9. Levitä lusikalla kuorrutusta jäähtyneiden muffinien pinnalle ja ripottele päälle koristerakeita tai pähkinärouhetta.
10. Voit myös siivilöidä pinnalle pelkästään tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat