Mainos

Ban Ki Moonista Annanin seuraaja

Etelä-Korean Banista tulee YK:n ensimmäinen aasialainen pääsihteeri sitten vuoden 1971, jolloin burmalainen U Thant päätti toisen kautensa YK:n johdossa.

Etelä-Korean nykyinen ulkoministeri Ban Ki Moon on valittu YK:n seuraavaksi pääsihteeriksi. 62-vuotias Ban seuraa tehtävässä ghanalaista Kofi Annania, jonka kymmenvuotinen kausi päättyy vuoden lopussa.

- YK:n menestyksen todellinen mittari ei ole se, kuinka paljon me lupaamme, vaan se kuinka paljon pystymme auttamaan niitä, jotka tarvitsevat meitä nyt, Ban sanoi kiitospuheessaan hänet yksimielisesti valinneelle 192-jäseniselle yleiskokoukselle.

Hän kertoi pitävänsä tärkeinä ihmisoikeuksia ja taistelua köyhyyttä, aidsia sekä ympäristöongelmia vastaan.

YK:n yleiskokouksen tehtäväksi jäi vain vahvistaa Banin valinta, sillä hän oli ainoa ehdokas ja sai aiemmin vahvan kannatuksen YK:n turvallisuusneuvostossa.

Banista tulee YK:n ensimmäinen aasialainen pääsihteeri 35 vuoteen. Burmalainen U Thant päätti toisen kautensa YK:n johdossa vuonna 1971.

Halonen onnitteli Ban Ki Moonia

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on lähettänyt Suomen viralliset onnittelut YK:n pääsihteeriksi valitulle Ban Ki Moonille.

Halonen toteaa Banin saaneen laajaa tunnustusta työstään Korean niemimaan ja koko Itä-Aasian rauhan ja vakauden eteen.

Halonen sanoo olevansa vakuuttunut siitä, että uuden pääsihteerin henkilökohtaiset taidot ja laaja kokemus antavat hyvän pohjan maailmanjärjestön johtamiseen ja uudistamiseen.

Onnittelusähkeessään Halonen lupaa Suomen antavan myös jatkossa täyden tukensa YK:lle ja sen uudelle pääsihteerille.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.