Ban Ki Moon tuomitsi Nigerian YK-iskun

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on tuominnut iskun YK:ta vastaan Nigeriassa. YK:n rakennukseen maan pääkaupungissa Abujassa tehty isku on Banin mukaan vaatinut huomattavan määrän uhreja.

- Tämä oli isku niitä vastaan, jotka ovat omistaneet elämänsä toisten auttamiseen. Tuomitsemme täysin tämän hirvittävän teon, Ban sanoi.

Poliisin mukaan kuolleita on tällä hetkellä 18 ja haavoittuneita kymmenkunta. Uhreja voi olla enemmänkin, koska pelastustyöt ovat edelleen kesken.

Kyseessä oli ilmeisesti itsemurhaisku. Räjähdys tapahtui sen jälkeen kun tekijä ajoi henkilöautolla turvaportin läpi ja suoraan toimistorakennuksen seinään.

Nigerialaisen Daily Trust -lehden mukaan YK:n rakennus vaurioitui iskussa niin pahasti, että sen pelätään romahtavan. YK:n rakennuksesta joutui evakkoon 300 työntekijää, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Pommi-iskun tekijäksi epäillään joko al-Qaida -terroristiverkoston paikallista siipeä tai Boko Haram -nimistä ääri-islamistiryhmää. Boko Haram on ilmoittautunut joidenkin pommi-iskujen tekijäksi.

Kesäkuussa pommi-iskun kohteeksi joutui Abujan pääpoliisiasema.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters - TT)

Lue myös:

    Uusimmat