Mainos

Baltian suuryrityksistä lähes puolet Virossa

Latviassa ja Liettuassa suurimmat yritykset ovat edelleen valtiojohtoisia. Sen sijaan Viron suurin yritys on yksityinen öljytuotteiden kauttakuljetuksista huolehtiva Pakterminal.

Selvityksestä vastasi Baltian maiden yhteinen tutkimusprojekti Baltic Business Power, joka asetti yritykset järjestykseen viime vuoden tulosten perusteella. Baltian suurin yritys on Latvian valtiollinen energiayhtiö Latvenergo, jonka puhdas voitto oli viime vuonna noin 490 miljoonaa markkaa.
Teollisuusyrityksistä suurin on latvialainen Latvias Finiers, rakennusyrityksistä virolainen Merko Ehitus ja myyntialan yrityksistä Ventspils Nafta.

Kärkikymmenikköön Viron yrityksistä mahtuivat vain Pakterminal, Eesti Mobiiltelefon ja Eesti Energia. Sen sijaan alakohtaisesti virolaiset rakennusalan yritykset olivat kärkijoukkoa, sillä kymmenen suurimman joukossa oli kuusi virolaisyhtiötä. Teollisuusyrityksistä kärkijoukkoon yltivät vain maalitehdas Sadolin ja Balti Laevaremontitehdas.

Omien alojensa kärkijoukossa ovat Virosta lisäksi mm. Emex, Stockmann, ETK Hulgi, Hansatee, Tallinnan satama ja Viron rautatiet. Sijoitetuista 504 yrityksestä oli Virosta 236, Liettuasta 168 ja Latviasta 100 yritystä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.