Mainos

Baltian pääministerit erimielisiä EU-liikkeistään

Baltian maiden pääministerit vakuuttivat tänään Tallinnassa maidensa halukkuutta EU-neuvotteluiden aloittamiseen. Viron pääministeri Mart Siimann, Latvian pääministeri Andris Shkele ja Liettuan pääministeri Gediminas Vagnorius eivät kuitenkaan kokouksessaan saaneet aikaan suunniteltua yhteistä EU-kannanottoa.

Viron ja Latvian pääministerit katsoivat, että yhden tai kahden Baltian maan pääseminen EU:hun yhteisön seuraavalla laajentumiskierroksella hyödyttäisi kaikkia alueen valtioita. Liettuan pääministeri toivoi kuitenkin naapurusten lisäävän yhteistyötään EU-kysymyksessä. Hän sanoi lehdistötilaisuudessa, että Baltian valtioiden menestys lepää niiden yhteistyön varassa eikä yhteistoimintaa siksi saa vaarantaa.

Baltian valtioista pisimmälle kehittynyt Viro on ilmaissut halunsa päästä EU:hun ensi kierroksella ja painottanut siitä koituvan hyötyä kaikille alueen valtioille.

Alueen heikoimmin kehittyneenä maana pidetty Liettua puolestaan pelkää, että se jää yhteisön ulkopuolelle pitkäksi aikaa. Siksi se toivoo kaikkien kolmen maan liittyvän jäseniksi yhdellä kertaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.