Baltian maat evakuoivat Puolan rajoille jumittuneita kansalaisiaan – Saksaan lähetettiin jopa sotilaskone

Baltian maat evakuoivat keskiviikkona sadoittain Saksan ja Puolan rajalle jumittuneita kansalaisiaan laivoilla, junilla ja lentokoneilla. Puola on kieltänyt ulkomaiden kansalaisilta pääsyn maahan koronavirusepidemian vuoksi.

Klaipedan satamakaupunkiin Liettuassa saapui keskiviikkoiltana liettualaisia laivalla samalla, kun Kaunasiin tuli ihmisiä junalla. Saksaan lähetettiin myös sotilaskone noutamaan liettualaisia, jotka eivät päässeet rajan yli Puolaan. Liettuan on määrä lähettää lähipäivinä vielä lisää laivoja noutamaan kansalaisiaan.

Myös Latvia on lähettänyt aluksia Ruotsiin ja Saksaan hakemaan kansalaisiaan.

Virolaisten taas on määrä tulla Saksasta laivayhtiö Tallinkin aluksella Latvian kautta.

Baltian maat ovat kritisoineet Puolaa voimakkaasti siitä, ettei se ole avannut humanitaarista käytävää, jonka kautta autoilla liikkuvat kansalaiset olisivat päässeet palaamaan kotiin. Puola on päästänyt maan läpi busseista ja pakettiautoista koostuvia letkoja poliisisaattueessa, mutta estänyt yksittäisten autojen rajanylitykset.

Puola sulki rajansa lauantaina estääkseen koronaviruksen leviämisen. Rahtiliikenteen pitäisi päästä kulkemaan, mutta keskiviikkoiltana Liettuan ja Puolan rajalla oli 37 kilometrin rekkajono.

Lue myös:

    Uusimmat