Mainos

Baltiaan ei vielä yhteisvaluuttaa

Baltian talouslehti Biznes & Baltijan mukaan Viron, Latvian ja Liettuan keskuspankkien varat kasvoivat viime vuonna selvästi. Parhaiten kisassa pärjäsi Viro, joka ehti myydä kultavarantoaan ennen kullan maailmanmarkkinahinnan laskua.

Lehden mukaan Latvian ja Liettuan keskuspankkien varat kasvoivat noin 20 prosentilla. Kummankin keskuspankin varat ylittivät miljardin dollarin rajan. Kumpikin niistä kärsi myös tuntuvasti kullan maailmanmarkkinahinnan putoamisesta. Latvian kultavarannon arvo putosi 70 miljoonasta dollarista 62 miljoonaan; Liettuan 62 miljoonasta 52,7 miljoonaan dollariin.
Viron keskuspankin kultavaranto on selvästi pienempi (2,6 milj. dollaria) kuin Latvian ja Liettuan. Lisäksi pankki myi kultaansa ajoissa ja selvisi vajaan 300 000 dollarin menetyksillä. Myös Viron keskuspankin varojen uskotaan tänä vuonna ylittävän miljardin dollarin rajan. Pankin viime vuoden kasvuksi lehti arvioi 34 prosenttia.
Lehti leikittelee myös ajatuksella Baltian maiden yhteisvaluutasta, koska niillä on yhteiset periaatteet valuuttojen liikkeeseenlaskemisessa. Tämä ei kuitenkaan toteudu ennen maiden liittymistä EU:iin ja mahdollisesti myös Emuun, se uskoo.
(STT-Eta)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja