Balotelli pisti heti tuulemaan – kyseenalaisella rankkarilla sankariksi

Mario Balotelli palasi tehokkaasti jalkapallon Italian Serie A:han sunnuntai-iltana. Milan voitti Balotellin johdolla Udinesen 2-1.

Tammikuussa Manchester Citystä AC Milaniin siirtynyt Balotelli tarvitsi vain 24 minuuttia avausmaalin tekoon. Vasemmalta laidalta nousseen Stephan El Shaarawy syöttö pomppi Udinese-puolustajan kautta hieman onnekkaastikin Balotellille, joka tälläsi pelivälineen vasurillaan verkkoon.

Balotellilla oli avauspuoliskolla parikin paikkaa iskeä lisämaaleja. Udinese tuli toisella puoliajalla tasoihin, kun Giampiero Pinzi rokotti Milanin pienestä nukahduksesta.

Ottelu ratkesi, kun Udinesen Thomas Heurtaux taklasi avausmaalin syöttänyttä El Shaarawya. Hän kaatui teatraalisesti ja kieri kentällä. Tuomari määräsi pallon rangaistuspilkulle ja Balotelli ampui illan toisen maalinsa, kun pelikellossa oli kolme minuuttia lisäaikaa.

– Meistä tuntuu, että meiltä otettiin piste, jonka ansaitsimme viedä kotiin. Kaikki näkivät, että se ei ollut rankkari, murisi Udinesen urheilujohtaja Fabrizio Larini.

Myös Milanin leiri myönsi, että rankkari oli kyseenalainen.

– Meillä oli onnea rangaistuspotkun kanssa, sen olisi voinut antaa tai olla antamatta. Kiistaa toi se, että se tapahtui viimeisellä 30 sekunnilla., sanoi AC Milanin valmentaja Massimiliano Allegri.

– Balotelli pelasi hyvin ja hänellä on paljon annettavaa Milanille, hän lisäsi.

Balotelli sai alkukaudella Cityssä aikaiseksi vain yhden liigamaalin 14 ottelussa. Milan nousi voitollaan Fiorentinan ohi Serie A:n viidenneksi.