Mainos

Balkanilla tulvien jälkeen riski sairastua - juomavedestä pulaa

Viranomaiset varoittavat Balkanin alueen asukkaita tulvien aiheuttamasta tautiepidemiariskistä. Tulvissa kuolleiden eläimien ruhot voivat levittää tauteja tulvavesissä.

Tulvat ovat vaikuttaneet miljoonien ihmisten arkeen. Esimerkiksi Bosniassa miljoonalla ihmisellä on ollut vaikeuksia saada puhdasta juomavettä. Noin 150 000 ihmistä on jouduttu evakuoimaan.

Maailman terveysjärjestö sanoi eilen lähettäneensä Serbiaan asiantuntijaryhmän, jonka tehtävänä on muun muassa auttaa varmistamaan puhtaan veden saanti.

Terveysviranomaisten ja armeijan aloittamia siivoustöitä vaikeuttavat mutavyöryt ja mudan takia vaikeakulkuinen maasto.

Tulvissa on kuollut lähes 50 ihmistä.

Bosnian alueella tulvavedet ovat alkaneet jo laskea, mutta Serbiassa ne yhä nousevat. Tulvahuippua odotetaan myöhemmin tällä viikolla.

Siivoustyöt ovat jo paikoin alkaneet. Bosnialaisen Dobojin kaupungin asukkaat ovat kantaneet märkiä huonekaluja mutaisille kaduille. Vesi nousi kaupungissa niin nopeasti, että asukkailla oli vain vähän aikaa pelastaa omaisuuttaan.

Viime viikolla alkaneet rankkasateet aiheuttivat pahimmat tulvat Balkanilla yli vuosisataan.

Viranomaiset varoittavat, että Bosniassa yli 120 000 räjähtämätöntä maamiinaa on saattanut liikkua paikoiltaan ja aiheuttaa vaaratilanteita. 

Tulvien arvioidaan aiheuttaneen ainakin satojen miljoonien eurojen vahingot.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.