Mainos

Balin neuvottelujen aikataulu tiukka

Uuden ilmastosopimustekstin toivotaan syntyvän kahdessa vuodessa. Ympäristöministeriön virkamiehen mukaan aikataulussa on mahdollista pysyä.

Ympäristöministeriön neuvotteleva virkamies Outi Berghäll sanoo, että Balin ilmastoneuvotteluissa on harpattava paljon korkeammalle kuin ennen.

Hänen mukaansa edessä ovat vaikeat neuvottelut uuden ilmastosopimuksen aikaansaamiseksi, koska eri maiden käsitys siitä mikä on hyvä prosessi tai ratkaisu, vaihtelee suuresti.

Berghällin mukaan virkamiestason työryhmä valmistelee vaihtoehtoisia tapoja kuinka edetä uuden ilmastosopimuksen kehittämisessä.

Balilla toivotaan, että kaikki keskeiset maat ratifioisivat uuden ilmastosopimuksen. Uuden sopimustekstin toivotaan syntyvän kahdessa vuodessa, jotta se olisi käytettävissä kolme vuotta ennen sopimuksen käytäntöönpanoa. Tällöin sopimus saataisiin ratifioitua ennen nykyisen loppumista.

- Epäilemättä kyseessä on erittäin tiukka aikataulu. Kokouksia tullaan järjestämään tiheämmin, mikäli neuvottelut käynnistyvät toivotulla tavalla. Nyt täytyy muistaa, että Kioton pöytäkirjan puitteissa jouduttiin rakentamaaan tyhjästä, nyt meillä on olemassaolevia ratkaisuja, joiden päälle uusi sopimus voidaan helpommin rakentaa, Outi Berghäll kertoo MTV:n Huomenta Suomelle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.