Mainos

Bakteerit Porvoon vedessä ikävän ketjureaktion tulos

Porvoon vedestä on löytynyt bakteereja, minkä vuoksi ruoanlaitossa ja juotavaksi tarkoitettu vesi pitää keittää. Terveydensuojelun rutiinitarkastuksessa vedestä löytyi kohonnut bakteeripitoisuus. Vettä ei saa käyttää keittämättä muuhun kuin pesemiseen.

Keittokehotus koskee koko Porvoota lukuun ottamatta seuraavia kyliä: Ylike, Epoo, Grännäs, Kardrag, Tirmo, Pellinki, Voolahti, Fagersta ja Seitlahti.

Viikonlopun aikana selvitetään, löytyykö vedestä ihmiselle tautia aiheuttavia bakteereita. Kenenkään ei tiedetä sairastuneen juomavedestä.

- Toistaiseksi olemme löytäneet vain maaperäisiä bakteereita. Nyt siis ei ole havaittu mitään sellaista, mikä aiheuttaisi ihmiselle tauteja. Haluamme kuitenkin varmistaa, ettei veteen ole päässyt vahingossakaan ulosteperäisiä bakteereita, sanoo terveydensuojelunjohtaja Tiina Tiainen Porvoon kaupungilta.

Hätävarjelun ymmärtää, sillä tähän mennessä Porvoossa on käynyt hyvin huono tuuri.

Murphyn laki toteutui

Ensin tulivat viime viikonlopun kovat sateet, joiden vuoksi Sannaisten päävedenottamon kaivoon valui pintavettä. Puhtaaseen pohjaveteen siis sekoittui sadevettä ja sen mukana bakteereita.

Normaalisti vesi desinfioidaan, mutta myös uv-desinfiointilaite oli rikkoutunut. Syyksi epäillään ukkoskuuroa.

Desinfiointilaitteen rikkoutuminen olisi normaalisti huomattu heti, mutta nyt valvontaan käytetty tietoliikenneyhteyskin oli rikki.

- Nyt kaikki rikkoutunut on jo korjattu ja kaikki toimii normaalisti, sanoo insinööri Mats Blomberg Porvoon vesilaitokselta.

Mikäli mitään hälyyttävää ei viikonlopun tutkimuksissa ilmene, voivat porvoolaiset juoda kylmää vettä hanasta jo maanantaina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.