Mainos

Baijerin sisäministeri EU-romaneista: Sosiaaliturvan väärinkäyttäjät ulos!

Baijerin osavaltion oikeistolaiselle sisäministerille Joachim Herrmannille ei riitä se, että Bulgaria ja Romania pidetään passivapaan Schengen-alueen ulkopuolella. Herrmann haluaa varata oikeuden lähettää sosiaaliturvan väärinkäyttäjät takaisin kotimaihinsa.

– Minusta EU:n vapaata liikkumista käytetään väärin hyväksi, jos tänne Saksaan tullaan vain sosiaalietuuksien perässä, Herrmann tähdentää.

– Meillä pitää olla oikeus voida lähettää tällaiset henkilöt takaisin niihin EU-maihin, joista he ovat lähteneet. Tällä hetkellä näin voidaan toimia vain rikollisten kanssa, Baijerin sisäministeri valittaa.

Itä-Euroopan EU-maista ja myös Balkanilta, erityisesti Serbiasta ja Makedoniasta tulevat romanit ovat olleet jo pitkään iso ongelma kaikissa Saksan suurkaupungeissa. Berliinin Neuköllnin kaupunginosan päättäjät ovat varoittaneet jopa sosiaalisista levottomuuksista, jos muuttotulvaa ei pystytä rajoittamaan.

Puhetta kerjäläismafiasta

Epävirallisten arvioiden mukaan myös Baijerin pääkaupunkiin olisi viime vuosina tullut jopa tuhansia romaneja ennen muuta juuri Bulgariasta ja Romaniasta. Caritas-järjestön mielestä sekä lukuja että romanien aiheuttamia ongelmia paisutellaan. Saksan tiedotusvälineissä on puhuttu ”kerjäläismafiasta”, jota romaniklaanit ohjailevat Bulgariasta käsin.

– Useimmat tänne tulijat haluavat saada vain katon päänsä päälle ja löytää töitä eli tulla jollain tavalla omin avuin toimeen. Se on se mitä minä näen, Caritaksen romaniprojektia vetävä Alexander Thal sanoo. Hänen mukaan iso osa kaduilla kerjäävistä, on niitä, joille ei löydy töitä.

Baijerin sisäministeri Herrmann on toista mieltä. Hänen mukaansa pelkästään paremman sosiaaliturvan perässä Romaniasta ja Bulgariasta tulevia on paljon ja heistä merkittävä osa on juuri romaneja.

– Saksa ei voi olla mikään sosiaalitoimisto kaikille niille, joilla menee jossain päin maailmaa huonommin kuin meillä, Herrmann täräyttää.

– EU:ssa tälle asialle pitää tehdä jotain. Jos tällaisia vinoutumia ei korjata, saksalaiset etääntyvät henkisesti unionista ja se ei voi olla hyvä Euroopan tulevaisuuden kannalta, Saksan vauraimman osavaltion sisäministeri muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.