Mainos

Bahrainin levottomuudet: Ei enää Formula-verta!

Mellakat ja levottomuudet varjostavat tänään ajettavia Bahrainin Formula 1 kilpailuja. Sadat mielenosoittajat ja poliisit ovat ottaneet jälleen yhteen yön aikana. Poliisi on ampunut kyynelkaasua ja lamautuspommeja shiia-mielenosoittajia kohti, jotka vastasivat heittämällä kiviä ja palopommeja.

Mielenosoittajat vaativat maan sunnikuninkaan vallasta luopumista ja pidätettynä olevan, merkittävän shiia-aktivistin välitöntä vapauttamista. Abdulhadi al-Khawaja on ollut nälkälakossa helmikuusta lähtien, ja hänen pelätään kuolevan vankilassa.

Bahrainin sisäministeriön twitter-viestin mukaan Khawaja on "hyvässä kunnossa" ja tapaa Tanskan suurlähettilään tänään. Khawajalla on Bahrainin ja Tanskan kaksoiskansalaisuus.

Formularadan ympäristö on täysin suljettu, mutta silminnäkijöiden mukaan mielenosoittajat ovat kuitenkin saaneet väliaikaisesti purettua tiesulkuja ja sytyttäneet renkaita ja jätteitä tuleen.

Joissain shiiakylissä mielenosoittajat ovat kantaneet "Ei Formula verelle", joka on mielenosoitukset aloittaneen Helmikuun 14 -liikkeen tunnuslause.

Yksi mielenosoittaja on kuollut yhteenotoissa. Bahrainin sisäministeriön mukaan 36-vuotiaan Salah Abbas Habibin kuolemaa tutkitaan murhana.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.