Mainos

Bahrain tarjoaa Saddamille turvapaikkaa

Persianlahdella sijaitseva Bahrain on tarjonnut Irakin presidentille Saddam Husseinille turvapaikkaa.

Bahrain on tarjonnut turvapaikkaa Irakin presidentille Saddam Husseinille, kertoi maan virallinen uutistoimisto BNA alkuillasta.

Bahrainin kuningas Hamad bin Isa al-Khalifa (kuvassa) sanoi tänään, että hänen maansa on valmis tarjoamaan Saddamille turvapaikan sodan välttämiseksi.

Aikaisemmin tänään Saudi-Arabia esitti, että Saddam Husseinin pitäisi lähteä maapakoon sodan välttämiseksi.

Lähteen mukaan Saudi-Arabia ja "muut osapuolet" pyrkivät kaikin tavoin estämään tuhoisan sodan, ja ne ovat esittäneet Saddamin lähtemistä maanpakoon ja turvapaikan varmistamista hänelle ja hänen perheelleen.

Presidentti George W. Bush on antanut Saddam Husseinille ja hänen pojilleen ensi yöhön asti lähteä Irakista. Muussa tapauksessa Yhdysvallat aloittaa hyökkäyksen sopivaksi katsomanaan aikana.

15 irakilaisotilasta antautui amerikkalaisjoukoille

Joukko irakilaissotilaita ylitti tänään Irakin ja Kuwaitin välisen rajan ja antautui amerikkalaissotilaille. Antautuneita oli 15, kertoi kapteeni Darrin Theriault AFP:n toimittajalle, joka on amerikkalaisprikaatin matkassa Kuwaitin pohjoisosan aavikkoalueella.

-Odotamme lisää antautumisia tilanteen edetessä, Theriault sanoi.

Ennakkoon Irakin armeijan rivimiesten on arveltu saattavan antautua tai paeta ylivoimaisen vastustajan tieltä suurin joukoin. Kuwaitiin pyrkinyt sotilasjoukko riisuttiin aseista, ja luovutettiin Kuwaitin viranomaisille.

Irakin varapääministerin Azizin huhujen kohteena

Irakin varapääministerin Tareq Azizin kohtalosta liikkui tänään ristiriitaisia väitteitä. Irak kiisti huhut, joiden mukaan Aziz olisi loikannut kurdien itsehallintoalueelle. Myöhemmin Azizin itse esiintyi televisiossa kiistäen loikkausväitteen.

Irakilaisviranomainen sanoi huhuja "halvoiksi valheiksi". Irakin Moskovan-suurlähettiläs luonnehti huhua Yhdysvaltain sotapropagandaksi hyökkäyksen edellä. Myös amerikkalaislähde kiisti väitteen uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Aziz on toiminut presidentti Saddam Husseinin hallituksen varapääministerinä vuodesta 1981. Hän lienee Saddamin jälkeen maan rajojen ulkopuolella tunnetuin Irakin hallinnon edustaja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.