Mainos

Bagdadissa verinen pommi-isku

Levottomuudet ja pommi-iskut Irakissa jatkuvat. Varhain aamulla räjähtänyt autopommi on surmannut ainakin 23 ihmistä.

Yhdysvaltain armeijan päämaja Bagdadissa

Kymmenien ihmisten aamu muuttui tänään veriseksi kaaokseksi, kun itsemurhaiskijä räjäytti ainakin 500 kiloa räjähteitä lähellä amerikkalaisjoukkojen tukikohdan porttia Bagdadissa Irakissa.

Veriteossa kuolleiden tarkka lukumäärä oli vielä illansuussakin epäselvä, mutta ainakin 23 ihmisen tiedettiin kuolleen ja pitkälti yli sadan haavoittuneen. Räjähdyspaikan raivaus jatkui kuitenkin illalla edelleen, joten kuolonuhrien määrä tulee todennäköisesti vielä nousemaan.

Räjähdys oli niin voimakas, että se särki ikkunoita jopa kilometrin päässä räjähdyspaikasta. Musta savupatsas kohosi korkealle ilmaan ambulanssien jatkuvan virran kuljettaessa haavoittuneita sairaaloihin.

Räjähdys tapahtui vain päivää ennen kun Irakin väliaikaishallinnon johtajan Paul Bremerin ja Irakin viranomaisten oli määrä tavata YK:n pääsihteeri Kofi Annan suostutellakseen häntä palauttamaan väkensä takaisin Irakiin. Bremer tuomitsikin iskun tuoreeltaan jyrkin sanoin:

-Tämänpäiväinen terroristi-isku Bagdadissa on pöyristyttävä teko ja jälleen selvä osoitus terroristien kyynisistä ja murhanhimoisista pyrkimyksistä tuhota vapaus, demokratia ja edistys Irakissa. Siinä he eivät tule onnistumaan, Bremer sanoi liittouman verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Kuolleet irakilaisia työläisiä

Räjähdys tapahtui hieman ennen kello kahdeksaa, jolloin Bagdadin aamuruuhka oli juuri pahimmillaan ja ihmiset olivat matkalla töihin. Sunnuntai on Irakissa normaali työpäivä. Suurin osa kuolleista ja haavoittuneista olikin työntekijöitä jotka odottivat jonossa vuoroaan päästäkseen tarkastuspisteelle ja sen jälkeen töihin päämajaan.

Yhdysvaltain armeijan lähteiden mukaan jonossa oli myös Toyota-lavapakettiauto, joka räjähti ennen pääsyään portille. Joidenkin silminnäkijöiden mukaan amerikkalaissotilaat myös avasivat tulen räjähdyksen jälkeen. Yhdysvaltain armeija ei ole vahvistanut asiaa.

- Olin kulkemassa paikan ohi kun räjähdys tapahtui, Ihmisiä lensi sinne tänne, kolme tähän, viisi tuonne. Kuolleet olivat työläisiä, kertoi silminnäkijä Wissam Muhammad Shaker.

Läheisessä Yarmoukin sairaalassa Raqad Iyas Ibrahim nyyhkytti pää siteissä ja räjähdyksen kuurouttamana.
-En kuule mitään, en kuule. Näin auton, en tiedä mitä sitten tapahtui. Ikkunat rikkoutuivat, sitten lensin ilmassa. En tiedä, en ymmärrä, nainen sopersi nyyhkytystensä lomassa uutistoimisto Reutersin toimittajalle.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 18.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.