Mainos

Bagdadissa jälleen useita iskuja bin Ladenin varoituksen jälkeen

Kolmessa eri autopommi-iskussa Bagdadissa on tänään kuollut ainakin kolme ihmistä.

Bagdadissa räjähti jälleen tänään kolme eri autopommia päivä sen jälkeen kun tuhoisin isku kuukausiin surmasi lähes 70 ihmistä. Lisäksi yksi kansanedustaja yritettiin surmata.

Pommit räjähtivät Bagdadin keskiosassa Karradahin alueella. Iskuissa sai surmansa ainakin kolme ihmistä ja 16 haavoittui. Yksi pommista oli suunnattu poliisipartiota vastaan vilkkaalla Arasat-kadulla, ja se surmasi yhden poliisin ja haavoitti kolmea siviiliä.

Shiiakansanedustaja Ijad Jamaleddin tappoyritys tapahtui Hurrijahin aukiolla Jadrijahin asuinalueella. Tienvarteen asetettu pommi räjähti kansanedustajaa kuljettaneen saattueen reitin varrella. Jamaleddin selviytyi kuitenkin iskusta, joka haavoitti kolmea siviiliä sekä yhtä turvallisuusjoukkojen jäsentä.

Eilen sunnikansanedustaja Taiseer Awad al-Mashhadani ja kahdeksan hänen turvamiestään siepattiin Bagdadissa.

Väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet Irakissa samaan aikaan kun al-Qaida-verkoston johtaja Osama bin Laden varoitti eilisiltana ääninauhalla Irakin shiioja tekemästä iskuja sunnikaupunkeihin. Hän varoitti myös kansainvälistä yhteisöä lähettämästä joukkoja Somaliaan.

Shiia-alueet eivät bin Ladenin mukaan ole turvassa kostolta, jos shiiat jatkavat sunnien tuhoamista. Sunnit ovat hänen mukaansa kansanmurhan uhreja.

- Aseettomat muslimit Kaksoisvirran maassa ovat joutuneet kansanmurhan kohteeksi kaunaisten ja petollisten ryhmien käsiin, bin Ladeniksi esitelty ääni sanoi nauhalla.

Viikonlopun iskut varjostivat pääministeri Nuri al-Malikin matkaa Persianlahden maissa. Malikin Saudi-Arabiaan, Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin ja Kuwaitiin suuntautuvan kiertueen tarkoituksena on hankkia tukea viikko sitten esitellylle rauhansuunnitelmalle, jonka tavoitteena on etsiä sopua ja rauhaa eri kansanosien välille.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.