Mainos

Bagdadin pommitus jatkuu jälleen

Liittouman ilmavoimien kohteena ovat Bagdadissa parhaillaan eteläiset kaupunginosat tasavaltalaiskaartin joukkoineen. Irakin tasavaltalaiskaartiin kuuluu arviolta noin 60 000 miestä.

Bagdad

Yhdysvaltojen ja Britannian ilmavoimat ovat jatkaneet Bagdadin moukarointia. Pommitus jatkui ankarana illansuussa. Kohteena ovat eteläiset kaupunginosat ja niissä tasavaltalaiskaartin joukot.

Qatarin komentokeskuksen mukaan tämän päivän aikana on tarkoitus tehdä 1400 pommituslentoa häijystä säätä huolimatta.

Irakilaisviranomaisten mukaan Bagdadin pommituksissa on kuollut 30 ja haavoittunut 400 ihmistä.

Ilmaiskut valmistelevat tietä taisteluun Bagdadista. Liittouma raportoi jo ensimmäisistä taistelukosketuksista kaupunkia puolustavan tasavaltalaiskaartin kanssa.

Kaikki vapaaehtoisia

Irakin tasavaltalaiskaarti on maan armeijan eliittijoukko. Siihen kuuluu kuusi divisioonaa ja arviolta liki 60 000 miestä, jotka kaikki ovat vapaaehtoisia.

Myös joukkojen aseet ja varusteet ovat parhaita, mitä maan armeijalla on. Siitä huolimatta joukkojen varustelutaso on kaukana siitä, mitä esimerkiksi amerikkalaisille tai brittijoukoilla.

Kuudesta divisioonasta kolme on panssaroituja. Osa tasavaltalaiskaartista on erikoisjoukkoa. Noin 10 000 miehen suuruisen erikoisjoukon tehtävänä on Saddam Husseinin ja maan pääkaupungin, Bagdadin, suojelu. Joukkoa komentaa Saddamin poika Qusay.

Suuri osa tasavaltalaiskaartin sotilaista on kotoisin Saddamin kotikaupungin Tikritin alueelta tai muilta sellaisilta seuduilta, jossa on paljon Saddamin kannattajia.

Britannian pääministeri Tony Blair kutsui edessä olevaa tasavaltalaiskaartin kohtaamista "kriittiseksi hetkeksi" Irakin sodan kannalta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.