Baden Pinot Gris Classic 2003

Baden Pinot gris Classic 2003

  • Baden Pinot Gris Classic 2003
  • Saksa, Baden
  • Badischer Winzerkeller, QbA Baden
  • Nro 512327
  • Hinta € 7,56

Baden on Saksan eteläisin ja monipuolisin viini-alue sekä samalla Pinot- perheen keidas. Tähän rypälelajike-perheseen kuuluvat siis Pinot Gris, Pinot Blanc ja Pinot Noir. Badenin ala-alue Kaiserstuh on omalla tavallaan poikkeava alue. Maaperä on vulkaanista ja jopa 50 % koko Saksan Pinot Gris-rypäleistä kasvaa tällä alueella. Eteläisessä saksassa Pinot Gris tuottaa kohtalaisen aromaattisia hiven mausteisia ja persikan makuisia viinejä. Saksassa tällä lajikkeella on nimenä joko Grauburgunder tai Ruländer. Tosin vuonna 2003 saksan viinilaissa sallittiin rypälelajikkeiden ns. kansainvälinen nimitys etiketeissä. Tästä syystä tämänkin viinin lajike on nimeltään Pinot Gris eikä Grauburgunder.

Badischer Winzerkeller on vuonna 1952 perustettu viinitalo. Se on Badenin viininviljelijäosuuskuntien keskusviinitalo. Sinne tuodaan rypäleitä noin 3000 hehtaarin alalta, jolta saadaan noin 25 miljoonaa litraa viiniä. Näiden litrojen takana on 6000 rypele-viljelijää joista osaltaan muodostuu 64 yhteisyritystä, jotka samalla edesauttavat noin 500 erilaisen viinin syntymistä.

Viinin rypäleet ovat kasvaneet 30 hehtaarin alalla tarhoissa, jotka sijaitsevat Badenin laatuviinialueella Lounais-Saksassa Ranskan rajalla. Tarhoja suojaa idässä Schwarzwaldin vuoristo ja lännessä Alsacen Vogeesit.

Baden Pinot Gris Classic on väriltään kirkas ja vaaleankeltainen viini. Sen tuoksu on raikas ja nuorekkaan hedelmäinen. Mukana tuoksussa on persikkaa, hennosti mausteita kuten maustepippuria ja kevyesti mineraaleja. Maku on kuiva mutta runsaan hedelmäinen ja raikkaan hapokkuuden tukema. Maussa on lajikkeelle tyypillistä persikkaa sekä mausteiden makua. Jälkimaku on keskipitkä ja jättää raikkaan hedelmäisen maun suuhun.

Minkä kanssa?

Tällainen raikas, hedelmäinen ja keski-aromaattinen viini sopii mainiosti keveiden, mutta hiven pyöreän makuisten ruokien kera. Kevyet ja hiven kermaiset kanaruoat toimivat hyvin, kuten myös vaaleat kalat viinin sekä kerman kera haudutettuina. Tarjoa viini noin 10-asteisena.

Viiniarvostelu: Sommelier Petri Pellinen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja