Mainos

Backman: SDP:n johto tiesi Irak-vuotajan ennen tämän paljastumista

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja kiistää Anneli Jäätteenmäen väitteet tämän eroon johtaneista tapahtumista.

Sanomalehti Ilkan mukaan sosialidemokraattien johdolla oli kesällä ennen Irak-vuotajan julkista paljastumista tiedossa, että tämä oli presidentin neuvonantaja Martti Manninen ja että hänen aikeensa oli syyttää oppositiojohtaja Anneli Jäätteenmäkeä siitä, että tämä oli pyytänyt häneltä Irak-materiaalia.

-Meillä oli, hyvin pienellä porukalla meidän keskuudessa, tiedossa vuotaja eli Manninen jo muutamia päiviä ennen. Sitä en edes tiedä, mistä se tieto tuli - todennäköisesti presidentin kansliasta eli tässä tapauksessa presidentin lähipiiristä, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman kertoo.

Sanomalehti Ilkassa ilmestyneessä haastattelussa Backman sanoo, että asiasta kerrottiin sosiaalidemokraattien johdolle. Jäätteenmäki on itse sanonut, että Irak-tiedot tulivat hänelle yllätyksenä ja ettei hän ollut niitä pyytänyt.

Jäätteenmäki: SDP painosti eroamaanSosialidemokraattien painostus oli vaikuttamassa siihen, että Anneli Jäätteenmäki erosi pääministerin tehtävästä viime kesäkuussa. Jäätteenmäki kertoi asiasta keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa Helsingissä.

Jäätteenmäki kertoi, miten SDP:n eduskuntaryhmästä tuotiin ratkaisevilla hetkillä tieto, että ellei pääministeri eroa, niin SDP:n ministerit tekevät omat johtopäätöksensä ja eroavat hallituksesta vielä samana iltana.

Jäätteenmäen mukaan tämä oli yksi olennainen tieto, kun hän teki oman ratkaisunsa. Keskustan puheenjohtajan tehtävästä nyt eroava Jäätteenmäki jätti jäähyväiset puolueväelleen haikein mielin. Hän sanoi maksaneensa tekemistään virheistä täyden hinnan ja pahoitteli, että niistä on ollut harmia myös puolueelle.

Backman kiistää jyrkästi keskustan Jäätteenmäen väitteet tämän eroon johtaneista tapahtumista. Backmanin mukaan Jäätteenmäki on jälleen antanut virheellisen kuvan asioiden kulusta 18. kesäkuuta.

Backman toteaa kannanotossaan, että Jäätteenmäen väite, jonka mukaan sosiaalidemokraatit olisivat uhanneet keskustan eduskuntaryhmään toimitetulla viestillä vetää ministerit pois hallituksesta, on perätön.

Backmanin mukaan Jäätteenmäelle toimitetussa SDP:n viestissä todettiin vain, että pääministerin luottamusasiaa koskevia ratkaisuja ei voida enää ajallisesti lykätä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 05.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.