Mainos

Backman puolustaa yhteisöveroremonttia

Vain harvat kunnat menettävät nykyistä yhteisöverotuottoaan, kun tuoton jakoa uudistetaan. Näin vakuutti hallintoministeri Jouni Backman (sd.) tänään eduskunnan kyselytunnilla.

Backmanin mukaan yhteisöverotuotot kasvavat niin paljon, etteivät muutokset juuri tunnu kunnissa. Backman kertoi, että hallitus on valmis tulemaan Kuntaliittoa vastaan kahdessa asiassa eli alentamaan tai poistamaan pääkonttorikunnille kaavaillun viiden prosentin osuuden sekä eliminoimaan konserniavustusten vaikutusta. Sen sijaan asukasmäärän perusteella tapahtuvaa veron tuoton jakoa kuntien kesken hallitus ei Backmanin mukaan hyväksy.

Matti Vanhanen (kesk.) piti asukasmäärän perusteella tapahtuvaa jakoa tarpeellisena, koska esimerkiksi pääkaupunkiseudun kehyskunnissa on noin puolet Helsingin väestömäärästä, mutta yhteisöveron tuottoa ne saisivat vain kuusi tai seitsemän osaa Helsingille tulevasta.
-Työpaikat ovat Helsingin seudulla ja kuitenkin näiden työntekijöiden ja heidän perheenjäsentensä palveluvarustus pitää rahoittaa omassa kunnassa. Olisi oikeudenmukaisempaa, että käsiteltäisiin laajempia työssäkäyntialueita, Vanhanen sanoi.

Backmanin mukaan verotulojen tasauksella otetaan huomioon asukasmäärät. Siksi samaa järjestelmää ei tarvita verojärjestelmän sisälle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.