Mainos

Backman: Itä-Suomi saanee korkeinta EU-aluetukea tulevaisuudessa

Hallintoministeri Jouni Backman arvioi, että Itä-Suomi on riittävän köyhä, jotta se pääsee vuosina 2000-2006 osalliseksi Euroopan unionin korkeimmasta aluetuesta.

Backman kertoi tänään Tampereella, että unionin tilastovirasto Eurostat julkaisee aivan lähipäivinä lopulliset bkt-luvut, jotka vaikuttavat aluetukiin.

Suomen Tilastokeskus laski Itä-Suomen tulokseksi 74,2 prosenttia unionin keskimääräisestä bruttokansantuotteesta. Luku saa olla tässä tilanteessa korkeintaan 75 prosenttia. Itä-Suomen suuralueeseen kuuluvat Kainuu, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo ja Etelä-Savo.

Backman arvioi, että EU-tilastoissa ainoastaan ostovoimapariteetti saattaa muuttaa prosentteja. Ostovoiman tarkennus voi vaikuttaa Tilastokeskuksen laskemaan lukuun kuitenkin vain noin prosentin kymmenyksellä.

Jos EU:n rakennerahastouudistus lykkääntyy Suomen puheenjohtajakaudelle, on vaarana, että Itä-Suomi vaurastuu tukia ajatellen liian nopeasti. Nyt tilastopohjana käytetään vuoden 1996 bkt-lukuja. Rakennerahastouudistus tulee Backmanin mukaan vahvistamaan TE-keskusten johtajien virka-asemaa ja lisäämään heidän valtuuksiaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.