Mainos

Backman haluaisi kuntalaisille lisää vaikuttamisen keinoja

Hallintoministeri Jouni Backman (sd.) toivoo enemmän asukkaiden osallistumista kuntiensa kehittämiseen.

Backman sanoi Kuntamarkkinoiden tilaisuudessa Helsingissä, että kunnallishallinnon uudistaminen tähän suuntaan ei ole toteutunut odotetulla tavalla. Hän mainitsi esimerkkinä, että vapaakuntakokeilun tuloksena kunnista hävisi 20 000 luottamushenkilöä, mutta muut vaikuttamisen keinot eivät laajentuneet samassa määrin.
-Siksi on aihetta miettiä, miten kuntalaisten mahdollisuuksia olla osallisina heitä koskevissa pienissä ja suurissa asioissa voitaisiin syventää ja laajentaa, sanoi Backman.

Samalla hän ihmetteli, miten vähän kunnat harrastivat itsenäisiä ratkaisuja vapaakuntakokeilussa. Yhtenäistä valtakunnallista kaavaa seuraten kunnissa siirryttiin tulosohjaukseen ja karsittiin lautakuntia. Sama kehitys jatkuu Backmanin mukaan edelleen. Hän sanoi, että yksikään kunta ei ole vielä käyttänyt hyväksi vuonna 1993 voimaan tulleen kunnallislain antamia mahdollisuuksia uudenlaisiin järjestelyihin kunnan ylimmässä johdossa.

Tänään alkaneet Kuntamarkkinat ovat kunta-alan vuosittainen päätapahtuma, joka kokoaa tuhansia kuntien päättäjiä ja työntekijöitä erilaisiin seminaareihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.