Mainos

Backman ei kannata elinkeinoministeriötä

Ympäristöministeri Jouni Backman (sd.) ei kannata muun muassa kokoomuksen ehdottaman uuden elinkeinoministeriön perustamista.

Sanomalehti Länsi-Savon haastattelussa Backman tuomitsee nykyisen ministeriöjärjestelmän kokonaisuudessaan vanhentuneeksi, eikä usko yksittäisten ministeriöiden perustamisen parantavan tilannetta.

-On esitetty elinkeinoministeriötä ja perheministeriötä, on vaadittu tiede- ja teknologiaministeriötä, ja tullaan esittämään aluepolitiikkaministeriötä, ja niin edelleen. Siksi ei yksittäistä ongelmaa kannata ratkaista. Suomessa on ministeriöitä kehitetty hitaasti, viimeksi tuli ympäristöministeriö 20 vuotta sitten. Nyt olisi vihdoin aika tehdä jotakin, sanoo Backman.

Backmanin mallissa ministeriöjako ei enää perustuisi elinkeinoihin vaan yksi ministeriö vastaisi esimerkiksi voimavarojen jaosta ja toinen kansantalouden näkökulmasta. Ministerin mielestä malli vastaisi muuttuneen maailman tarpeita.

-Maailma on muuttunut niin paljon siitä, kun suomalainenkin hallintojärjestelmä on luotu, että ministeriöiden jakoakin pitäisi muuttaa nykyisestä. Uudistuksen tarve nähdään esimerkiksi liikenneministeriön ristiriitaisista tehtävistä. Backmanista on ristiriitaista, että saman tahon pitäisi huolehtia valtionyritysten tuottavuudesta, avata kilpailua myös muille yrityksille ja säännellä kilpailua.

-Kuinka voi sama henkilö yhtä aikaa vahtia itseään ja avata kilpailua ja edistää muiden yritysten toimintaa vastoin omaa etuaan, Backman kysyy.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.