Mainos

Backman ehdottaa alueministeriä

Hallintoministeri Jouni Backman katsoo, että vaalien jälkeisen hallituksen tulisi nimittää aluepoliittinen ministeri yhdistämään aluepolitiikkaa. Nykyisin aluepolitiikka on Backmanin mukaan sirpaleinen, monen ministerin tehtävä.

Hallintoministeri ehdottaa Savon Sanomien haastattelussa myös ministeriöjaon järjestämistä uudelta pohjalta. Hänen mielestään nykyinen järjestelmä voitaisiin korvata tehtäväpohjaisella jaolla. Tällöin olisi erikseen esimerkiksi regulaattoriministeri, joka vastaisi sääntelystä, ja toimintaedellytyksiä antava voimavaraministeri.

Nykyisin sama ministeriö säätelee toimialaansa, ohjaa valtion omistajapolitiikkaa ja edistää alansa kilpailua. Saman ministeriön tehtävät ovat Backmanin mukaan keskenään niin ristiriitaisia, että tästä voi seurata jopa esteellisyys- ja jääviysongelmia.

Hallintoministeri ei kuitenkaan pidä todennäköisenä, että uusi ministeriörakenne syntyisi nopeasti. Hänen mukaansa asiasta pitäisi olla valmiit suunnitelmat ennen vaalikautta, mutta niitä ei ole.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.