Mainos

Baaritiskien tupakointikieltoa jarrutellaan

Ravintoloiden baaritiskeille ja pelitiloihin eduskunnassa kaavailtua tiukkaa tupakointikieltoa ollaan vetämässä takaisin. Asiasta sovittiin tiistaina eduskuntaryhmien edustajien neuvottelussa.

Lisäksi tarkoituksena on, että tupakansavu aletaan luokitella syöpävaaralliseksi aineeksi vasta vuoden 2000 heinäkuussa eli vuotta myöhemmin kuin oli kaavailtu. Baaritiskien tupakointikielto ja tupakansavun syöpävaara oli lisätty hallituksen tupakkalakiesitykseen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyssä. Valiokuntaryhmien edustajat sopivat kuitenkin nyt uusista muutoksista, jotka kirjataan asian jatkokäsittelyssä eduskunnan suuressa valiokunnassa.

Uuden linjauksen taustalla oli hallituspuolueiden ryhmäjohtajien pyyntö tarkastella kiistakohtia uudelleen. Lainmuutosten lopullinen muoto varmistuu kuitenkin vasta eduskunnan täysistunnossa, sillä ajatuksena on ollut, että kansanedustajat saavat äänestää tupakkalain yksityiskohdista poikkeuksellisesti ilman tiukkaa ryhmäkuria.

Tiistain neuvottelussa esillä olleen ehdotuksen mukaan tupakointi voitaisiin kieltää ravintoloiden baaritiskeillä ja pelitiloissa vasta, jos työntekijöitä ei voitaisi suojella tupakansavulta muilla keinoin. Kielto olisi vasta toissijainen ratkaisu. Tupakansavun luokitteleminen syöpää aiheuttavaksi aineeksi halutaan lykätä, koska asialla on monia kytkentöjä mm. työturvallisuus- ja sairausvakuutuslakeihin. Niiden selvittämiseen tarvitaan lisäaikaa. Tupakkalaki on tulossa eduskunnan täysistunnon käsittelyyn vielä tällä viikolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.