Mainos

Baarisauhuttelun kieltäminen otettu ilolla vastaan

Suomalaiset innokkaimpia kieltämään tupakoinnin sisätiloissa koko EU:ssa. Suomalaisista tupakoi runsas viidennes. EU:n alueella ainoastaan Ruotsissa on vähemmän tupakoitsijoita kuin Suomessa.

Kaksi kolmasosaa suomalaisista pitää ravintolatupakoinnin tiukkoja rajoituksia hyvänä asiana. Näin kertoo EU-kansalaisten mielipideilmastoa mittaava Eurobarometri.

Suomalaiset ovat myös innokkaimpia kieltämään tupakoinnin sisätiloissa koko EU:n alueella. Tänään voimaantulleen tupakkalain toteutumista valvovat viranomaiset uskovat, että suomalaiset tottelevat sääntöjä - ainakin näin kesällä. Suomalaisia ei julkisten sisätilojen tupakointikielto siis näytä haittaavan.

- Me ollaan kotonakin poltettu ulkona, että ei haittaa että on ulos siirretty, tuumii helsinkiläinen Merja Hautala.

EU-kansalaisten asenneilmastoa mittaavan Eurobarometrin mukaan, suomalaisista 96 prosenttia suhtautuu julkisten tilojen tupakointikieltoon myönteisesti.

Ravintoloiden ja baarien tiukkoja tupakointirajoituksia kannattaa suomalaisista kaksi kolmesta joko täysin tai pienellä varauksella

Tupakkalain tehotarkkailu kestää marraskuun loppuun

Viranomaiset valvovat tänään voimaanastuneen tupakkalain toteutumista tehostetusti aina marraskuuhun asti.

- Nyt alkukesästä on vähän enemmän tarkastuksia. Sitten syksyllä taas kun ihmiset siirtyvät noilta terasseilta sisätiloihin - niin sitten pitää ilmeisesti taas lisätä tarkastuksia, kertoo terveystarkastaja Teo Ilomäki Helsingin kaupungilta.

Kesän terassikeleillä tupakointi ulkona tuskin on ongelma kenellekään, mutta tilanne ei välttämättä ole yhtä mutkaton, kun syksy saa ja ravintolaväki siirtyy sisätiloihin. Uskooko terveystarkastaja tupakoivien asiakkaiden aiheuttavan ongelmia talojen asukkaiden ja ravintoloiden välillä?

- Sen tulee aika näyttämään, mutta pelkään pahoin että siihen tulee ongelmia, arvelee Ilomäki.

Suomalaisista tupakoi runsas viidennes. EU:n alueella ainoastaan Ruotsissa on vähemmän tupakoitsijoita kuin Suomessa.

Tupakointi loppui suurimmassa osassa ravintoloita puoliltaöin. Tänään voimaan astuneen lain mukaan polttaa saa vain erillisissä tupakkakopeissa. Tupakoida saa myös siinä tapauksessa, jos ravintola pystyy todistamaan, ettei tupakansavu kulkeudu savuttomalle puolelle.

Vain muutamat ravintolat ovat hakeneet tupakoinnille jatkoaikaa. Tupakkakoppeihin ei saa viedä eikä tarjoilla juomia.

Viranomaiset aloittivat tupakkalain tehovalvonnan tänään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.