Baarimestari: "Suomalaisten karu dokaaminen muuttumassa"

Helsingissä järjestetyn Mikä viini? -tapahtuman paneelikeskustelussa A21 Cocktail Loungen baarimestari Timo Siitonen joutui perustelemaan aiemmin esittämäänsä kommenttia, jonka mukaan Helsingissä ollaan siirrytty karusta dokaamisesta esteettiseen juomiseen.

Ovatko suomalaisten juomatavat todella siis eurooppalaistuneet? Siitosen mukaan Suomessa ei ihan vielä osata nautiskella euroooppalaisittain, mutta muutoksen merkit ovat ilmassa.

– Sanotaan näin, että ne ovat eurooppalaistumassa. Klassisesti suomalaiset juovat puhtaan kännihakuisesti, mahdollisimman halvalla, paljon ja nopeasti, jolloin saadaan mahdollisimman kova humala aikaiseksi. Tämä on mielestäni ihan selkeästi muuttumassa, Siitonen kommentoi asiantuntijoiden ja ammattilaisten paneelikeskustelussa.

Baarimestari Siitonen nosti esimerkiksi A21 Cocktail Lounge -baarinsa ensimmäiset toimintavuodet. Viisi vuotta sitten Suomessa ei ollut Siitosen mukaan minkäänlaista cocktailkulttuuria, mutta viime aikoina on ollut havaittavissa selkeä muutos.

– Viisi vuotta sitten kuuden hengen miesporukka ei vahingossakaan mennyt cocktailbaariin keskenään juomaan punaisia cocktaileja. Nykyisin se on ihan jokapäiväistä. Meille voi tulla viisi-kuusikymppinen miesporukka ja he tulevat ihan oikeasti fiilistelemään cocktaileja, juttelemaan keskenään ja viettämään iltaa. He ottavat muutaman cocktailin ja sen jälkeen jokainen lähtee omille teilleen. Tällaista ei ole ollut Suomessa ikinä ennen.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja