Mainos

Azorit varautuvat hurrikaaniin

Asukkaita neuvottiin tarkistamaan rakennusten kattojen kunto, hakemaan kotieläimet ja veneet suojaan ja pysyttelemään itse sisällä.

Atlantilla on tänään raivonnut kaksi hurrikaania, joista hirmumyrsky Gordon oli matkalla kohti Azorien saaria ennustettua nopeammin.

Vaikka Gordonin laskettiin hieman heikkenevän ennen kuin se saapuu Azoreille, sen odotettiin edelleen pysyvän hurrikaanina. Tuulen ennustettiin puhaltavan 44 metrin sekuntinopeudella, ja aaltojen arvioitiin nousevan 12-metrisiksi.

Pelastusviranomaiset ovat valmiustilassa.

Azorien jälkeen Gordonin ennustetaan suuntaavan Luoteis-Espanjaan, minne se saapunee trooppisena myrskynä. Espanjassa on ollut trooppisia myrskyjä yhdeksän sitten vuoden 1850. Loppuviikoksi on ennustettu rankkasateita ja kovia tuulia myös Skotlantiin ja Pohjois-Irlantiin Gordonin liepeiden saapuessa alueille.

Hurrikaanien viisiportaisella voimakkuusasteikolla kolmosluokkaan rankattu Helene puolestaan oli tänään vielä liki 1600 kilometrin päässä Bermudasta. Sen ennustettiin sivuuttavan Bermudan saariryhmän hyvän matkaa sen itäpuolelta, mutta tuovan saarille kovia tuulia ja rankkasateita. Helenen tuulennopeus oli runsaat 51 metriä sekunnissa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.