Mainos

Aziz: Saddam ei kuollut Yhdysvaltain iskuissa

Saddam Hussein selvisi hengissä Yhdysvaltain täsmäiskuista, kertoo Irakin entinen varapääministeri Tareq Aziz.

Irakin entinen varapääministeri Tareq Aziz on kertonut nähneensä presidentti Saddam Husseinin hengissä sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli yrittänyt kahdella iskulla tappaa hänet, kirjoitti USA Today -lehti tänään. Aziz oli kertonut tietonsa kuulusteluissa, sanoi Yhdysvaltain puolustusministeriön virkamies lehdelle. Aziz antautui viime viikolla.

Yhdysvaltain Irakissa olevien joukkojen komentaja Tommy Franks sanoi eilen, ettei hän ole saanut vakuuttavia tietoja, joiden mukaan Saddam olisi hengissä. Aziz on Franksin mukaan yhteistyöhaluinen, mutta hänen tietojensa todenperäisyydestä ei silti voida olla varmoja.

Yhdysvallat iski 20. maaliskuuta ja 7. huhtikuuta risteilyohjuksin ja bunkkeripommein paikkoihin, joissa Saddam tiedustelutietojen mukaan tapasi avustajiaan.

Azizista tuli Irakin ulkoministeri vuoden 1991 Persianlahden sodan aikana, mutta häntä ei pidetty kuitenkaan Saddamin sisäpiiriin kuuluvana.

Washington Post -lehti puolestaan kirjoitti, että Bagdadissa spekuloidaan Saddamin suunnittelevan jonkinlaista iskua tänään, 66-vuotissyntymäpäivänään. Arvailujen mukaan Saddam piileksii Irakissa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.