ÄYRIÄISPAISTOS

Toimittaja Ari Malmberg

2 x 400 g lehtitaikinaa

TÄYTE:
1 pieni fenkoli
1 purjo
2 valkosipulin kynttä oliiviöljyä
100 g yrttituorejuustoa
1 muna
1 prk (250g) simpukoita
noin 200 g kuorittuja katkarapuja
1 dl juustoraastetta
tuoretta basilikaa

VOITELUUN:
1 muna

1. Hienonna fenkoli ja purjo. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
2. Kuullota fenkolia, purjoa ja valkosipulia hetki öljyssä paistinpannulla. Anna jäähtyä.
3. Sekoita kulhossa kananmuna ja tuorejuusto. Lisää simpukoiden liemi ja sekoita.
4. Lisää kuullotetut kasvikset sekaan.
5. Kauli lehtitaikinalevyt hieman uunipeltiä suuremmiksi.
6. Laita toinen lehtitaikinalevy leivinpaperin päälle uunipellille.
7. Levitä taikinan päälle katkaravut ja simpukat. Levitä niiden päälle tuorejuusto-kasvisseos.
8. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta ja tuoretta basilikaa.
9. Laita toinen lehtitaikinalevy päälle.
10. Voitele munalla ja pistele haarukalla.
11. Paista uunin alaritilätasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat