Mainos

Ay-väki protestimarssilla Ruotsissa

Ruotsin ammattiyhdistysliike on käärmeissään uudelle porvarihallitukselle, joka aikoo samanaikaisesti pienentää työttömyyskorvauksia ja nostaa työttömyyskassamaksuja.

Vihellyspillit soivat ja puhujat hehkuivat taistelutahtoa, kun Ruotsin ammattiliitot osoittivat mieltään Ruotsin hallitusta vastaan. Kymmenillä paikkakunnilla järjestettyjen mielenosoitusten kärki kohdistui työttömyyskorvauksiin, joita uusi hallitus aikoo heikentää. Samalla ammattijärjestö LO:n puheenjohtaja julisti, että kamppailu porvarihallituksen kaatamiseksi on alkanut.

-Tervetuloa Tukholmaan, jossa luokkaerot ovat suurimmillaan.Täällä asuvat Ruotsin rikkaimmat ja köyhimmät, hehkutti LO:n Tukholman piirin puheenjohtaja Maria Brorsdotter.

Tukholmassa mielenosoitus järjestettiin kuninkaanlinnan kupeessa puoliltapäivin. Protestiin osallistui tuhatmäärin väkeä, ja joukossa oli huomattavan paljon haalariasuisia rakennustyöläisiä keskikaupungin rakennustyömailta.

LO pelkää hyvinvointivaltion romuttamista

Ruotsin ammattiyhdistysliike on käärmeissään uudelle porvarihallitukselle, joka aikoo samanaikaisesti pienentää työttömyyskorvauksia ja nostaa työttömyyskassamaksuja. Ruotsin ammattiliitot eivät kuitenkaan olleet koonneet väkeä vain tämän vuoksi. Isommasta asiasta oli kysymys, ja se selvisi, kun LO:n puheenjohtaja Wanja Lundby Wedin tarttui mikrofoniin.

-Työttömyyskassakorvausten heikentäminen on vain alku suunnattomalle järjestelmän vaihdokselle, jolla porvarillinen hallitus pyrkii romuttamaan hyvinvointijärjestelmäämme, Lundby Wedin sanoi.

-Me emme voi sallia, että niin tapahtuu. Me aloitamme tänään kamppailun, jota käymme jokaisella työpaikalla ja kaikkialla, missä ihmisiä kokoontuu, LO:n puheenjohtaja innosti ay-väkeä kamppailuun, jonka tavoitteena on varmistaa, että porvarihallitus istuu vain yhden vaalikauden.

Tässä kohden kuulosti myös siltä kuin Lundby Wedin olisi alkanut oman vaalikampanjansa. Ruotsin sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtajan paikka on auki, ja tehtävään halutaan nainen. LO:n puheenjohtaja on muiden pääehdokkaiden lailla kiistänyt kiinnostuksensa.

LO:n puheenjohtaja jätti mielenosoituksen jälkeen työministeri Jens Otto Littorinille 250 000 ihmisen allekirjoittamat protestilistat. Illalla Ruotsin ay-väki on järjestänyt hallituksenvastaisia mielenosoituksia 24 paikkakunnalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.