Mainos

Ay-puheissa puolustettiin yleissitovuutta

Metallityöväen liiton sihteeri Erik Lindfors (vas.) uskoo, että keskustan puheenjohtajan Esko Ahon "hirttäytyminen" työreformin toteuttamisvaatimukseen karsii haaveet palata punamulta-aikakauteen Suomessa. Lindfors arvosteli tänään Rokualla Ahon uudelleen tarjoamaa reformia. Lindfors muistutti, että työreformin keskeisin tavoite on työehtosopimusten yleissitovuuden asteittainen purkaminen ensiksi alle viiden hengen yrityksissä.

Hänen mielestään kyseessä on selvä sodanjulkistus ammattiyhdistysliikkeelle ja koko sopimusjärjestelmälle.
-Puheenjohtaja Aho unohtaa totaalisti sen, että työehtosopimusten yleissitovuuden vastineena on työrauhavelvoite, Lindfors huomautti.

Metallityöväen liiton järjestöpäällikkö Erkki Vuorenmaa (sd.) moitti puolestaan tänään Raumalla sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosaston tulkintaa auto- ja kuljetusalan työehtosopimuksen yleissitovuudesta. Osaston mielestä sopimus ei ole yleissitova, koska sen piirissä on vain noin 30 prosenttia alan työntekijöistä.

Vuorenmaan mielestä kyseessä on väärä tilastotulkinta, joka rakentaa muitakin kuin kuljetusalan sopimuksia koskevaa aikapommia. Hän vaati ministeri Terttu Huttu-Juntusta (vas.) puuttumaan asiaan.

-Auto- ja kuljetusalan työntekijöiden liitto ei ole yksin tässä taistelussa, vaan koko ammatillisesti järjestäytynyt kenttä tulee antamaan tarvittaessa tukensa yleissitovuustulkinnan oikaisemiseksi, Vuorenmaa vakuutti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.