Mainos

Ay-liike ryhmittyy painostustoimiin

Palkansaajajärjestöt ovat ryhmittymässä painostustoimiin, jotta hallitus taipuisi yksipuolisessa aikeessaan nostaa eläkeikä 63 vuodesta 65 vuoteen.

SAK:n, STTK:n ja Akavan järjestöpäälliköt ovat olleet koolla tänään ja sopineet, että ne järjestävät ensi viikon lauantaina valtakunnallisen luottamusmieskokouksen eläkekiistan takia.

Helsingissä Finlandia-talolla pidettävään tapaamiseen on järjestöjen mukaan tulossa noin tuhat luottamusmiestä.

Luottamusmiesten kokouksen lisäksi jo eilen polkaistiin internetiin adressi eläkeiän nostoa vastaan. Siihen on kertynyt jo yli 26 000 nimeä.

SAK:n jäsenpalveluosaston johtaja Matti Tukiainen sanoo, että ensi viikon loppupuolella päätetään, mitä nyt sovittujen painostustoimien jälkeen mahdollisesti tehdään.

- Yleislakosta ei ole vielä puhuttu, se on aika äärimmäinen keino. Uskomme, että tämä saadaan muutenkin hoidettua. Toisaalta kentällä on sellainen henki, että valmiutta on koviinkin toimiin. Niihin edetään sitten, jos tilanne niin vaatii.

Akavalaisten alojen neuvottelujärjestö YTN on tarvittaessa valmis yhtymään yleislakkoon. YTN:n mielestä eläkeiän nosto on täysin käsittämätön päätös.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.