Mainos

Ay-liike ihmettelee: Joko puhuttaisiin presidentin tehtävistä?

Ay-liike toivoo presidenttipeliin lisää arvokeskustelua. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan kampanjoinnissa on keskitytty nyt liiaksi aivan muihin asioihin kuin presidentin todellisiin tehtäviin.

– Nyt tuolisi keskustella ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, Suomen viennin edistämisestä sekä Suomen edustamisesta maailmalla. Toivon, että nyt viimein presidentin tehtäviin liittyvät asiat tulisivat esille, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Lyly sanoo.

Lylyn mukaan SAK tulee olemaan mukana presidentin kanssa yhteistyössä, valitaan sitten tehtävään kuka tahansa ehdokkaista. SAK on ollut tukemassa Lipposen kampanjaa muun muassa pitämällä puheenvuoroja seminaareissa sekä esiintymällä lehtimainoksissa.

Elinkeinoelämä puolestaan toivoo tulevalta presidentiltä aktiivisuutta varsinkin viennin edistämisessä.

– Aktiivisella viennin edistämisellä presidentti voi viedä Suomea kansainvälisesti eteenpäin. Näin toimiessaan hän voi palvella myös elinkeinoelämää, sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut EK:n toimitusjohtaja Mikko Pukkinen.

Helsingin Sanomien tuoreen gallupin mukaan presidenttipelin kärkisijaa pitää hallussaan Sauli Niinistö. Kakkospaikasta kisaavat tasaäänin Pekka Haavisto ja Paavo Väyrynen.

(MTV3)

Katso SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn ja EK:n toimitusjohtajan Mikko Pukkisen haastattelut: (Huomenta Suomi 17.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.