Mainos

Avustustyöntekijöiden surmat sota-alueilla lisääntyneet

Sota-alueilla työskentelevien avustustyöntekijöiden surmat ovat lisääntyneet selvästi, selviää Suomen Punaisen Ristin (SPR) tilastoista.

Tänä vuonna tietoon on tullut ainakin 76 avustustyöntekijän kuolemaa. Viime vuonna uhreja tilastoitiin 66. Vuonna 1997 sota-alueilla tapettiin 39 avustustyöntekijää

SPR:n mukaan kasvava uhrimäärä johtuu usein siitä, että kouluttamattomat ihmiset eivät yleensä tiedä puolueettomista paikallisista avustustyöntekijöistä.

- Esimerkiksi Syyrian tilanteessa opposition joukoissa ei ole tietämystä tarpeeksi, sanoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

Suomen Punainen Risti on lähettänyt avustustyöntekijöitä Jordaniaan pystyttämään kenttäsairaalaa Syyrian pakolaisia varten. Kokeneen suomalaisen sotakirurgin mukaan hoitohenkilökunnan työ Syyriassa voi olla erittäin haastavaa.

- Kemialliset aseet tekevät lääkäreiden ja hoitajien työstä astetta vaikeamman. Myrkytystilan lisäksi potilailla voi olla fyysisiä vammoja kranaatin sirpaleista tai ammuksista, sanoo palkittu sotakirurgi Ari Leppäniemi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.