Mainos

Avustustoimiin pettyneet haitilaiset vaativat presidentin eroa

Avustustoimiin pettyneet haitilaiset ovat ryhtyneet vaatimaan maan presidentin Rene Prevalin eroa.

Tuhannet haitilaiset kokoontuivat eilen osoittamaan mieltään ja purkamaan turhautuneisuuttaan maanjäristyksen runteleman presidentinlinnan edustalle. Tunteet kuumenivat välillä käsirysyksi mielenosoittajien ja järjestystä ylläpitävien poliisien välillä. Mielenosoittajat heittelivät poliiseja kivillä, poliisi ampui puolestaan varoituslaukauksia ilmaan. Kukaan ei tiettävästi kuitenkaan loukkaantunut yhteenotoissa.

Mielenosoittajat kritisoivat Prevalin käyttävän maanjäristystä tekosyynä pysyä vallassa vielä virkakautensa jälkeenkin. Preval ilmoitti viime viikolla, että maan presidentinvaaleja tullaan lykkäämään. Samalla hän kertoi jatkavansa virassaan ainakin kolme ylimääräistä kuukautta. Virallisesti Prevalin virkakauden pitäisi päättyä 7. helmikuuta 2011.

Osa mielenosoittajista kritisoi myös maanjäristyksen avustus- sekä jälkitöitä. Protestoijat uhkaavat lopettaa järistyksen tuhojen raivaustyöt. Heidän mukaansa avustusjärjestöt eivät ole pitäneet lupauksiaan ja toimittaneet sovittuja avustuslähetyksiä.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.