Mainos

Avustustarvikkeita kuljettanut alus upposi Myanmarissa

Yli tuhannelle ihmiselle avustuksia kuljettanut alus on uponnut myöhään eilen Myanmarissa, kertoo Tanskan Punainen Risti.

Laiva oli matkalla Yangonista pahimmalle tuhoalueelle Bogalayhin Iravadin suistoon, kun se törmäsi ajelehtivaan puuhun ja upposi. Alus kuljetti riisiä, juomavettä, hyttysverkkoja, muovia, saippuaa ja kumihanskoja.

- Alus osui tulvaveden alla olevaan puuhun, sai vuodon ja upposi. Ongelmana ovat myrskyn jälkeen voimakkaasti noussut vedenkorkeus ja kaatuneet puut, joita ei vedessä näe. Osa lastista saatiin pelastettua, mutta suurin osa huuhtoutui veden mukana, kertoo Tanskan Punaisen Ristin pääsihteeri Anders Ladekarl Yangonista.

Jäljelle jääneitä tarvikkeita kuljetetaan nyt tarvitseville polkupyörillä ja jalan.

Uusi katastrofi uhkaa Myanmaria

Myanmarin myrskytuhojen uhriluku saattaa nousta muutamassa viikossa 1,5 miljoonaan, ellei hätäapua päästetä maahan. Näin varoittaa kansainvälinen avustusjärjestö Oxfam.

Järjestön mukaan on todennäköistä, että hirmumyrsky vaati yli 100 000 uhria. Olosuhteet maassa ovat näin ollen otolliset räjähdysmäiselle terveydenhuoltokatastrofille.

Myanmarin sotilasjohto on ollut haluton päästämään maahan ulkomaalaisia avustustyöntekijöitä. Muu apu on periaatteessa toivotettu tervetulleeksi, mutta lähetyksiä on kuitenkin viivytetty rajalla.

(MTV3-STT-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.