Mainos

Avustusjärjestöt odottavat Venäjän helpottavan tullimääräyksiä

Venäjän viranomaisten odotetaan lähipäivinä helpottavan huomattavasti tullimääräyksiä, jotka ovat tähän mennessä estäneet Murmanskin alueen avustamisen.

Punaisen Ristin tietojen mukaan Murmanskin alueen yli miljoonasta ihmisestä lähes kolmasosa on ravinnossaan pelkän leivän, jos senkään varassa.

Tullimääräykset rajoittavat tällä hetkellä jyrkästi avustustoimia. Avustuskohde saa ottaa vain noin 60 000 markan arvosta apua vastaan kuukaudessa.

Rajoitukset johtuvat muun muassa siitä, että Venäjälle on Punaisen Ristinkin nimeä väärinkäyttäen salakuljettu esimerkiksi huumeita ja alkoholia. Samalla kun Suomen Punainen Risti on EU:n ja ulkoministeriön tuella saamassa avustustoiminnan perusedellytykset kuntoon, odotetaan myös myös Venäjän viranomaisten hellittävän tullimääräyksiä.

Punaisen ristin arvion mukaan Murmanskin kaltaisia alueita, jossa avun tarve on suuri, on Venäjällä parisenkymmentä. Avunsaamiseksi Punainen Risti on antanut myös maailmanlaajuisen talvivetoomuksen kaikille kansallisille yhdistyksille.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.