Avustusjärjestö vahvistaa suomalaisnaisten surmat - "Olemme syvästi järkyttyneitä"

Kaksi suomalaisnaista surmattiin tänään ampumalla Heratin kaupungissa. Avustusjärjestön toiminnanjohtaja Heini Mäkilän mukaan Heratin kaupunkia ei pidetä erityisen vaarallisena. 

– Kaupungin ulkopuolella on ollut vastarintaliikkeen taistelijoita. Heratin turvallisuustilannetta on seurattu tarkemmin viime aikoina. Ongelmat eivät ole kohdistuneet suoranaisesti ulkomaalaisiin eikä meidän järjestöön. Jos sellaista tietoa olisi ollut, olisimme tietenkin ryhtyneet toimenpiteisiin, kertoo MTV Uutisille International Assistance Missionin va. toiminnanjohtaja Heini Mäkilä.

Kumpikin surmansa saaneista naisista oli Afganistanissa pitkäaikaisissa kehitysyhteistyötehtävissä. 

– Syvästi järkyttyneinä ja surullisina vahvistamme, että tänään, 24. heinäkuuta, kaksi suomalaista, ulkomailla asuvaa, avustusjärjestö IAM:n jäsentä on surmattu Heratin kaupungissa, Afganistanissa, Mäkilä sanoi aiemmin antamassaan tiedotteessa. 

Mäkilän mukaan selvitykset teon motiivista ovat kesken. Hän ei osaa vielä sanoa, aiheuttaako tapaus muutoksia IAM:n toimintaan. 

– Lähinnä kyse on siitä, että oliko motiivina isku ulkomaalaisia kohtaan vai oliko kyseessä sattumanvarainen taphtuma, Mäkilä pohtii. 

Mäkilän mukaan Herat tyhjenee käytännössä järjestön avustustyöntekijöistä. IAM:llä on suomalaisia työntekijöitä viisi, heistä kolme oli Heratissa. Kaiken kaikkiaan ulkomaalaisia työntekijöitä on 60.

– Lähipäivinä selviää se, että voidaanko siellä pitää ulkomaalaisia ollenkaan.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.