Mainos

Avustaja: Nykänen hoitaa sovitut keikat ennen vankilaa

Vankila ei kutsu Matti Nykästä aivan näinä päivinä. Entinen mäkikotka on hakenut lykkäystä hovioikeuden tuomion täytäntöönpanolle jo kesällä. Nykäsen oikeusavustaja, asianajaja Tero Lakka ei kommentoi, millä perusteella lykkäystä on haettu, mutta kertoo sen liittyvän osittain keikkailevan artistin elämään.

–Osittain se liittyy siihen, että ennen hovioikeuden istuntoja oli sovittu keikkoja, jotka hän hoitaa, asianajaja Lakka kertoo.

Lykkäystä voi hakea ulosottomieheltä sosiaalisin tai taloudellisin perustein, kun lykkäyksellä pyritään vähentämään vankilaan lähdön aiheuttamia menetyksiä tai vaikeuksia. Lykkäys voi kestää enintään kuusi kuukautta.

Lakka ei tiedä, milloin lykkäys päättyy, sillä asia on edelleen ulosottoviranomaisten käsittelyssä.

–On myös mahdollista, että lykkäystä haetaan lisää, en tiedä, Lakka sanoo.

Uusi, enintään kuuden kuukauden pituinen lykkäys voidaan myöntää vain poikkeuksellisesti ja sellaisella perusteella, jonka voimassaolon päättymisaika on tiedossa.

Normaalisti prosessi ottaa pari kuukautta

Nykäsen tuomion täytäntöönpanoprosessi kuitenkin käynnistyi jo hovioikeuden tuomion jälkeen kesällä. Rikosseuraamuslaitos lähettää täytäntöönpanomääräyksen tuomitun kotipaikkakunnan ulosottoviranomaiselle pikavauhtia.

Turun hovioikeus tuomitsi Nykäsen juhannuksen alla vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä.

–Kun hovioikeuden tuomio tulee, se lähtee samalla viikolla ulosottoon, kertoo erityisasiantuntija Heljä Kokko rikosseuraamuslaitoksen oikeudellisesta yksiköstä.

Ulosottomiehen tehtävä on ottaa yhteyttä tuomittuun ja selvittää vankilaan sijoittamisperusteita: milloin ja mihin vankilaan tuomittu sijoitetaan. Lain mukaan rangaistus tulee laittaa täytäntöön viipymättä.

Rikosseuraamuslaitoksesta kerrotaan, että tavallisesti viranomaisprosessi lainvoimaisesta tuomiosta vankilaan sisäänmenoon kestää pari kuukautta. Lykkäysperusteiden lisäksi täytäntöönpanoa saattaa viivyttää vankilan paikkatilanne.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.