Mainos

Avuntarvitsijoiden vaikeudet kasaantuvat

Etenkin vuokrarästit ajavat suomalaisia hakemaan apua vapaaehtoispuolelta.

leipajonossa

Tuoreesta Stakesin ja Suomen Punaisen Ristin selvityksestä ilmenee, että SPR:n katastrofirahaston kotimaan avustuksista ainakin kaksi kolmasosaa liittyy juuri asumiseen. Lähes kaikki asumiseen apua kaivanneet ovat olleet tekemisissä myös julkisen sosiaalihuollon kanssa. Huono-osaisuutta kartoittanut selvitys perustuu viime keväänä tehtyyn kyselyyn, johon vastasi 200 Suomen Punaisen Ristin kenttätyöntekijää ja vapaaehtoista. Selvityksen tekijä on Stakesin tutkija Jouko Karjalainen.
Kysely antaa vahvistusta näkemyksille, joiden mukaan avuntarvitsijoiden vaikeudet kasaantuvat aiempaa enemmän vyyhdeiksi, joissa sekoittuvat työttömyys, velkaantuminen, perhevaikeudet sekä mielenterveys- ja päihdeongelmat. Tällaisissa tapauksissa niin ammattilaiset kuin vapaaehtoiset auttajatkin näyttävät jäävän neuvottomiksi. Toisaalta paljastui merkkejä myös orastamassa olevista uudenlaisista ongelmista. Niinpä ilmi tuli havaintoja, joissa yksinään asuvien vanhusten tai vammaisten epäillään kotonaan joutuneen tuntemattomien ryöstämiksi.

Jalkoja kadulla

Pitkään jatkunut talousahdinko on ajanut jotkut kansalaiset niin tiukille, etteivät he pysty hankkimaan vakuutuksia. Onnettomuuden - kuten tulipalon sattuessa - he jäävät sitten vaille vakuutuksen antamaa turvaa. Selvitys on kolmas vastaavanlainen. Edelliset ovat vuosilta 1996 ja 1997.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.