Mainos

Avioliitto on hyväksi terveydellesi – ellet eroa!

Uusi tutkimus paljastaa, että avioliitto on hyväksi terveydelle. Mutta vain, ellei se pääty avioeroon.

Psykologit vakuuttavat avioliiton olevan hyväksi terveydelle. Avioliiton ansiosta sekä miehet että naiset kärsivät vähemmän ahdistuneisuudesta. Tutkimuksessa, johon osallistui lähes 35 000 ihmistä 15 maassa, selvisi että avioliitossa elävät kärsivät masennuksesta muita vähemmän.

Suhteen päättyminen voi kuitenkin altistaa pariskunnan sairauksille. Jos avioliitto päättyy eroon tai puolison kuolemaan, nousee osapuolien riski sairastua mielenterveyshäiriöihin. Naisilla kasvaa alkoholin käyttö ja miehet masentuvat herkemmin.

Tutkimus tehtiin yhteistyössä WHOn ja Harvardin yliopiston kanssa. Päätutkija, psykologi Kate Scott Uuden-Seelannin Otago-yliopistosta, painottaa, että tutkimuksesta tekee ainutlaatuisen otoksen laajuus.

– Pystyimme tutkimaan mitä mielenterveydelle tapahtuu avioliiton aikana ja vertailemaan tuloksia sinkkuihin sekä eronneisiin.

Scottin mukaan avioliitto oli parempaa terveydelle kuin sinkkuna tai avoliitossa eläminen molempien sukupuolten kohdalla. Esimerkiksi miehet eivät masennu niin helposti eläessään avioliitossa, mihin vaikuttavat Scottin mukaan kodin perinteiset sukupuoliroolit.

(MTV3 Helmi)

Lähde. Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.