Mainos

Avioliitot ja avioerot vähentyneet

Tilastokeskuksen väestönmuutostietojen mukaan viime vuonna solmittiin reilut 28 000 avioliittoa, mikä oli runsaat tuhat vähemmän kuin edellisenä vuonna. Myös avioerojen määrä väheni.

Viime vuonna solmittiin 28 236 avioliittoa, mikä oli runsaat tuhat vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tilastokeskuksen väestönmuutostietojen mukaan siviilivihkimisten osuus kaikista avioitumisista oli nelisenkymmentä prosenttia. Parisuhteita rekisteröitiin 191, josta 84 oli mies- ja 107 naispareja.

-Avioitumisen vähentyminen selittyy osaltaan sillä, että yksi kolmekymppisten ikäluokista on hieman muita pienempi. Vuonna 1973 syntyi vain 56 800 lasta, kun jo seuraavana vuonna 62 500, kertoo yliaktuaari Timo Nikander Tilastokeskuksesta.

Parisuhteesta nauttii tällä hetkellä kaikkiaan hieman vajaat kaksi miljoonaa kansalaista. Viime vuonna otettiin 13 255 avioeroa, mikä on runsaat sata edellisvuotta vähemmän.

Vanhin avioituja 90-vuotias

Erikoisluvalla naimisiin meni viime vuonna nelisenkymmentä alle 18-vuotiasta naista. Täysi-ikäisyyden samana vuonna saavuttaneista naisista avioitui reilut 280. Ikäluokan naisten avioliitoista eroon päättyi viime vuonna vain yksi.

Miehet avioituvat edelleen pari vuotta vanhempana kuin naiset. Avioliiton solmineiden naisten keski-ikä oli 29,7 ja miesten 32,1 vuotta. Viime vuoden vanhin avioituja oli 90-vuotias.

Ulkomaalaisista suomalaiset naiset solmivat liittoja eniten brittien, turkkilaisten, yhdysvaltalaisten ja ruotsalaisten miesten kanssa. Niistä jokaisesta aviokumppaneita tuli Suomeen noin sata. Suomalaiset miehet puolestaan avioituivat selkeästi eniten venäläisten ja thaimaalaisten kanssa.

Miehet solmivat avioliittoja ulkomaalaisten kanssa reilut 1600, kun taas naiset parisataa vähemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.