Mainos

Avi rokotti alaikäisille tarjoilusta - Rinkelinmäellä alkoi kuiva kausi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltänyt alkoholin tarjoilun Hämeenlinnan Rinkelinmäen jäähallissa viiden vuorokauden aikana. Syynä on oluen myyminen alaikäiselle.

Edustuskiekko Ry:lle myönnetty anniskelulupa on peruutettu alkaen 9.6. klo 9.00 ja päättyen lauantaina 14.6. kello 9.00. Alkoholijuomat on siirrettävä täytäntöönpanoajaksi alkoholivarastoon.

Alkoholilain mukaan alkoholijuomaa ei saa anniskella kahdeksaatoista vuotta nuoremmalle, häiritsevästi käyttäytyvälle tai selvästi päihtyneelle tai jos on aihetta olettaa alkoholijuoman väärinkäyttöä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto suoritti 1.3.2014 anniskelun valvontaa yhdessä Hämeen poliisilaitoksen edustajan kanssa Hämeenlinnassa. Valvonta kohdistui myös Rinkelinmäen Jäähalliin.

Tarkastuksen aikana jäähallissa pelatun jääkiekko-ottelun erätauolla poliisi totesi nuorelta näyttävän naishenkilön nauttimassa olutta myyntitiskin edessä. Henkilön ikää selvitettäessä ilmeni, että nainen on alaikäinen. Hän kertoi, että seurueessa ollut poikaystävä oli käynyt ostamassa itselleen ja hänelle olutta viereisestä anniskelupisteestä.

Naishenkilön seurassa ollut nuori mies kertoi, ettei häneltä kysytty alkoholia ostettaessa henkilöllisyystodistusta. Oston yhteydessä häneltä ei myöskään kysytty, kenelle toinen juoma tulee.

Poliisi kirjoitti sakon nuorelle miehelle lievästä alkoholirikoksesta (alkoholin välittäminen alaikäiselle). Poliisi kirjoitti myös naishenkilölle sakon alkoholirikkomuksesta (alkoholin hallussapito alaikäisenä).

Myyjänä toiminut HPK:n edustaja kiisti myyneensä alaikäiselle, mutta myönsi myyneensä kaksi alkoholijuomaa miehelle kuitenkaan selvittämättä, kenelle toinen alkoholijuoma tulee.

Tilannetta selvitettäessä ilmeni, että myyjä ja järjestyksenvalvoja olivat epätietoisia, kenelle vastuu ikärajavalvonnasta kuuluu. Alkoholitarkastajan ja poliisien käsityksen mukaan myyjällä ja järjestyksenvalvojalla oli puutteita alkoholilainsäädännön tuntemuksessa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.