Mainos

Aventajado: Tilanne Jololla ennallaan

Filippiinien hallituksen pääneuvottelija Roberto Aventajado on kiistänyt tiedot, joiden mukaan Abu Sayyaf -sissit olisivat jo vapauttaneet kaikki seitsemän malesialaista panttivankiaan. Aventajadon mukaan heidät vapautetaan kuitenkin pian. Aiemmin tänään uutistoimistolähteet väittivät, että malesialaiset olisi jo vapautettu.

Filippiinien pääneuvottelija Robert Aventajado

-Asia on vielä kesken, kertoi Aventajado saatuaan raportin turvallisuusneuvonantajaltaan Guillermo Ruizilta. Ruiz oli käynyt Jolon saarella tarkistaakseen paikallisten tiedotusvälineiden ja neuvotteluja lähellä olevien lähteiden tiedot malesialaisten vapauttamisesta. Aventajado aikoo pysytellä Zamboangan kaupungissa saadakseen välittäjien kautta tietoja sisseiltä.

Uutistoimisto AFP:n lainaamat nimettömät lähteet olivat aiemmin päivällä kertoneet, että panttivangit ja hallituksen neuvottelijat nousivat Jolon saarelta laivaan matkustaakseen Zamboangaan. Lähteiden mukaan Abu Sayyaf luovutti panttivangit neuvottelijoille Tiis Kutongin kylässä Jololla.

Hallituslähteiden mukaan Abu Sayyafille maksettiin yhteensä kolme miljoonaa dollaria eli liki 20 miljoonaa markkaa lunnaita nyt vapautettavista seitsemästä malesialaisesta panttivangista sekä jo aiemmin vapautetuista kahdesta malesialaisesta. Tietoa lunnaista ei ole vahvistettu riippumattomista lähteistä.

Abu Sayyaf vapautti myös yhden länsimaisen panttivangin, saksalaisen Renate Wallertin, maanantaina. Mikäli malesialaisvangit vapautetaan tänään, on Abu Sayyafilla edelleen hallussaan kolmisenkymmentä panttivankia, heidän joukossaan suomalaiset Risto Vahanen ja Seppo Fränti. He ovat olleet panttivankeina jo liki kolme kuukautta.

(STT-Reuters-AFP)

Tiivistettyä tietoa Abu Sayyaf -järjestöstä Yhdysvaltain laivaston korkeakoulun sivuilta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.