Mainos

Aventajado ja Estrada ovat tavanneet Jololla

Filippiinien hallituksen pääneuvottelija Jolon saaren panttivankikriisissä, Roberto Aventajado ja Filippiinien presidentti Joseph Estrada ovat tavanneet keskustellakseen vapautusyritysten jatkosta Jolon saarella.

Aventajado tapaa tänään presidentin.

Filippiinien hallituksen pääneuvottelija Roberto Aventajadon mukaan panttivankeja pitävien Abu Sayyaf -muslimisissien kanssa neuvotellaan yhä, mutta toistaiseksi ei ole mahdollista kertoa tiedotusvälineille enempää vapautusten aikataulusta. Hän on myös aiemmin kertonut olleensa puhelimitse yhteydessä vankeja pitäviin sisseihin lauantaisten epäonnistuneiden neuvottelujen jälkeen.

Libya välittää yhä


Libyan johtajan Muammar Gaddafin pojan johtama hyväntekeväisyysjärjestö ilmoitti eilen jatkavansa

Joseph Estrada

välitytehtävää, koska panttivankien kotimaiden hallitukset olivat pyytäneet sitä Libyalta. Myös Libyan ulkoministeri on vahvistanut maansa tekevän kaikkensa vankien vapauttamiseksi.

Myös Suomi haluaisi Libyan jatkavan välittäjän tehtävässä.

Libyalaisjärjestö, "Gaddafin kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestöjen liitto", uhkasi eilen vetäytyä välittäjän roolistaan, ellei selkkauksessa tapahdu kahden vuorokauden kuluessa selvää edistystä.

Panttivankien vapautuminen toissa päivänä oli järjestön mukaan kaatunut Filippiinien armeijan liikehdintään Jolon saarella ja filippiiniläisten poliitikkojen vaatimuksiin sotilastoimista sieppaajia vastaan.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.