Avausrallissa rajusti ulos ajanut Ott Tänak pelkäsi ajokuntonsa puolesta – "Oli aika kivuliasta"

MM-rallikauden avanneessa Monte Carlon rallissa rajusti ulos ajanut Ott Tänak oli vielä Ruotsin kilpailun alla epävarma ajokunnostaan. Kuntoutuminen ajokuntoon vaati aikaa kipujen keskellä.

Hallitseva maailmanmestari Tänak rysäytti rajusti ulos Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa. Erittäin hurjalta näyttäneen ulosajon jälkeen Tänak oli pitkään epävarma siitä, pystyykö hän ajamaan Ruotsissa lainkaan. Kivulias kolarista toipuminen sujui kuitenkin hyvin.

– Toipuminen vaati jonkin verran aikaa. Ensimmäinen viikko oli aika kivuliasta. En ollut ollenkaan varma siitä, että olisin ollut kunnossa Ruotsissa. Onneksi se sujui loppujen lopuksi tarpeeksi nopeasti, joten olen onnellinen tästä sijoituksesta, Tänak kommentoi Dirtfishin haastattelussa.

Ennen Ruotsin MM-rallia, Tänakilla oli vaikeuksia istua ralliautossa.

– Istun muutaman kerranralliautossa yrittäen kiristää turvavöitä, mutta se ei ollut aluksi mahdollista.

Vaikka Tänak ajoikin Ruotsissa komeasti toiseksi, ei virolaistähden ajokunto ole vielä parhain mahdollinen. Tänakilla on yhä pieniä kipuja, mutta ne eivät estäneet ajamista. Tänak ei myöskään tarvinnut kipuihinsa särkylääkkeitä.

– Kroppa ei ollut oikein iloinen siitä, mitä oli tapahtunut, joten se vaati aikaa. Kipua oli koko kropassani, mutta tämä on kai normaalia. Se ei ole vielä täydellinen, mutta aika hyvä, Tänak kuvailee ajokuntoaan. 

Lue myös:

    Uusimmat