Mainos

Avatarin menestys jatkuu dvd:nä

Elokuvakankailta dvd:lle siirtynyt Avatar jatkaa menestystään filmitallenteena. Viikko sitten julkaistu James Cameronin ohjaama 3D-hitti on ylittänyt timanttirajan ja lähestyy platinarajaa vajaalla sadantuhannen tallenteen kauppoihin sisään myydyllä kappaleella.

Avatar on kiinnostanut ostajia erityisesti Blu-ray-tallenteena. Tällä hetkellä se on kaikkien aikojen myydyin Blu-ray-elokuva Suomessa. Edellinen ennätys oli elokuvalla Harry Potter ja puoliverinen prinssi.

Ulosmyyntiarvio on kauppaketjuilta saatu arvio. Suomessa ei tällä hetkellä ole mahdollista saada koottua ja virallista tietoa dvd- ja Blu-ray-elokuvien ulosmyynnistä.

Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n dvd-elokuvien levittäjät ottivat kaksi vuotta sitten käyttöön kulta-, timantti- ja platina-dvd:t. Kulta-dvd:n myyntiraja on 25 000 levyä, timantti-dvd:n 50 000 ja platina-dvd:n 100 000. Myös televisiosarjojen dvd-kokoelmat ovat saaneet omat tunnustuksensa: kulta-, timantti- ja platina-BOXin. Tv-sarjojen myynnissä kultaan oikeuttaa 5 000 kokoelman myynti, timanttiin ja platinaan vaaditaan 10 000 ja 20 000 myytyä sarjapakettia. Samanaikaisesti julkaistut dvd-formaatit ja rinnakkaistuotteet, kuten esim collector’s setit sekä Blu-rayt lasketaan yhteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.