Mainos

Avaruusturisteille tarkoitettu raketti aloittaa testilennot 2010

Avaruusturismi voi olla pian totta. Yhdysvaltalainen Xcor Aerospace -niminen yritys on ilmoittanut alkavansa testaamaan nelimoottorista avaruusrakettia, joka voi viedä tavallisia ihmisiä liki 61 000 metrin korkeuteen.

Lynx-raketin testilennot on määrä käynnistää vuonna 2010.

Lynx on kaksipaikkainen ja hieman sirompi kuin pienlentokone. Se on tarkoitus toimia tavallisen matkustajalentokoneen tavoin liikennöimällä jopa neljä kertaa päivässä. Nousuun ja laskeutumiseen Lynx käyttää lentokenttien kiitorataa.

Xcor Aerospacen toimitusjohtaja Jeff Greason ei suostunut paljastamaan tiedotustilaisuudessa eilen raketin teknisiä yksityiskohtia tai kustannuksia. Hän vakuutti kuitenkin olevansa varma, että Lynxin rakentaminen houkuttaa tarpeeksi sijoittajia rahoittamaan hanketta.

- Heilllä on enemmän rahaa kuin aikaa. He voivat helposti maksaa 200 000 dollaria safarista Afrikassa, mutta heillä ei ole vain sellaiseen aikaa. Tämän lennon he voivat tehdä päivässä ja saada elämyksen, jonka muistavat koko loppuelämänsä ajan, kertoi sijoittaja Esther Dyson mahdollisista tulevista asiakkaista kysyttäessä.

Raketissa tulee olemaan paineistettu matkustamo, mutta turvallisuussyiden takia lentäjä ja matkustaja joutuvat käyttämään kypärää ja avaruuspukua. Matkustaja tarvitsee myös jonkinlaisen todistuksen terveydentilastaan sekä mahdollisesti yhden päivän mittaisen harjoittelun muun muassa avaruuspuvun käytöstä ja toimimisesta hätätilanteissa. Lynx-raketissa on hätäulostie, mutta ei heittoistuimia.

Brittiläisen miljardöörin Richard Bransonin Virgin Galactic -yritys esitteli kaksi kuukautta sitten kuusipaikkaisen SpaceShipTwo -mallinsa, joka aloittanee testilennot vielä tämän vuoden puolella.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.